Social Return On Investment

BBA is zich bewust dat werken in de bouw meer dan ooit gaat over duurzame inzetbaarheid van mensen: de mate waarin medewerkers productief, gemotiveerd en gezond willen en kunnen blijven werken, binnen of buiten de organisatie.

Mede in het kader van SROI zien wij in toenemende mate mogelijkheden ontstaan binnen ons bedrijf om personeel met ‘een achterstand op de arbeidsmarkt’ aan het werk te helpen en/of te houden. Op dit moment hebben wij 3 personen werkzaam zowel buiten als in het magazijn als in de werkplaats.

Personeel:

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft Bouwbedrijf Bakker Arkel tot doelstelling de arbeidsparticipatie te stimuleren doormiddel van sociaal inkopen. Op deze wijze wil Bouwbedrijf Bakker Arkel de instroom bevorderen van werkelozen, personen met gedragsproblemen en jongeren die onder de Wajong- regeling vallen om zo te komen tot verhoging van de arbeidsparticipatie aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

Mohammad Attalah timmerman bij Bouwbedrijf Bakker Arkel

En natte zondagmorgen in de doodstille papaverstraat in Stolwijk. Amjad Attalah (38) is de afspraak niet vergeten, maar ging uit van een iets later tijdstip. Onderling is dat blijkbaar verkeerd afgestemd. Verontschuldigingen en snelle belletjes naar zijn broers uit Bergambacht en Haastrecht. Het valt hun nauwelijks kwalijk te nemen. Mohammad is bezig met een grondige aanpak van zijn nieuwe huurwoning. Hij trof een bouwval aan en riep meteen hulptroepen in. Amjad doet de bedrading. Hij wrijft de slaap uit zijn ogen. ‘we hebben flink doorgewerkt, tot één uur vannacht. Ik was ’s ochtends al om negen uur bezig in de kapsalon. Een lange dag, ik moet even bijkomen”, zucht hij.

Ambachtelijke broederliefde. Niet zo gek als je weet dat de drie broers vroeger met hun vader op pad gingen om te tegelen, metselen, verven en elektriciteit aan te leggen. ”vakanties werden benut om vaardigheden te leren. Daarom zijn we alle drie handig en rond het huis”, zegt Adham Attalah (36).

Mohammad Attalah (40) is van huis uit tegelzetter, maar draait zijn hand niet om voor stuc-en timmerwerk. Bij bouwbedrijf Bakker Arkel in Bergambacht krijgt hij de ruimte zich te ontwikkelen. ‘Ik werk het liefst alleen. Nadeel is dat ik daardoor te weinig Nederlands spreek en nog moeite heb zonder haperen een gesprek te voeren. Ik zal me dus ook op dat gebied moeten ontplooien’.  Aan zijn vakmanschap ligt het niet zeggen zijn broers. ‘Bij Mohammad hoef je alleen de deur voor hem te openen. Je kunt hem gerust zijn gang laten gaan. Na de Klus ziet het er binnen altijd pico bello uit’ , zegt Amjad.

Mohammad Attalah spoort andere vluchtelingen aan iniriatief te nemen.“Dan heb je het heft in handen en voorkom je dat men bepaalt wat jij moet doen. Ik heb mijn werkgever aangegeven dat ik loodgieter wil worden. Zoiets valt in de smaak. Die denkt dan: die man wil verder, ik steun hem.”<

Het gehele artikel kunt u lezen via: https://www.ad.nl/alphen/succesvolle-syrische-broers-zijn-een-voorbeeld-ik-werd-zelfs-met-mondkapje-herkend~af74e5ef/